Challenge

"Be the change you wish to see in the world" - Ghandi

De uitdaging is mensen te inspireren tot het doen van 1 miljoen goede daden. Om zo bij te dragen aan een wereld vol kleine bommetjes van hulp en liefde. Alle kleine daden vormen samen één groot gebaar om nog meer mensen te activeren belangeloos voor een elkaar klaar te staan. Want jij gelooft toch ook dat een goede daad bijdraagt aan het levensgeluk van ons allemaal?

Missie en Visie

PAY IT FORWARD DO GOOD FEEL GOOD

Wetenschappelijke studies wijzen het uit: Een goede daad doen voor een ander - met een duur woord ‘altruïstisme’, is fijn. Zowel voor de ontvanger als de gever. Het effect op grotere schaal is dat het betrokkenheid, verbondenheid en zorgzaamheid in ons dagelijks leven stimuleert. De missie van 1MGD is bij te dragen aan dit effect en een miljoen goede daden te verzamelen via de symbolische doorgeefarmband.

1MGD zet zich in voor groot en klein. Want de helft van de inkomsten van de 1MGD Friends armband wordt gedoneerd aan de onderstaande doelen. En een kleiner percentage wordt gebruikt om het nieuwe project 1MGD@SCHOOL te starten. Hèt initiatief om ook kinderen te betrekken bij hun rol in de maatschappij.

De armband

NATUURLIJK EEN SOCIAAL SYMBOOL CREATIEF MET KURK

De stijlvolle armband is gemaakt van kurk en is er in verschillende maten, voor zowel mannen als vrouwen. Hij combineert met iedere outfit en wordt steeds mooier bij intensief dragen.

Kurk is een duurzaam product en komt in dit geval uit Portugal. Het is 100% natuurlijk, volledig biologisch afbreekbaar, milieuvriendelijk en recycleerbaar zonder giftige afvalstoffen af te geven. Bovendien produceren kurkbomen zuurstof en absorberen zij CO2 (en zorgt CO2 weer voor de schadelijke opwarming van onze aarde, remember?). Dus ook het dragen van kruk draagt bij onze wereld te verbeteren.

Wanneer het kurk in Nederland is gearriveerd worden de armbanden in verschillende sociale werkplaatsen vervaardigd.

TRACKINGCODE
Wanneer jij een 1MGD Goede Daden armband cadeau krijgt, koopt of krijgt doorgegeven kun je direct aan de slag. Je bedenkt een goede daad, voert hem uit en met de trackingcode op de armband log je in op deze website. Daar beschrijf je wat je voor goeds hebt gedaan - liefst met een foto.

Het is belangrijk dat jij binnen korte tijd - een week ofzo – iemand nomineert aan wie je de armband doorgeeft. Deze persoon herhaalt deze handelingen zodat de armband van hand tot hand blijft gaan. In dit filmpje kun je zien hoe het in zijn werk gaat.

Iedereen die de unieke code kent heeft toegang tot de ‘levensweg’ van de armband. Dat is leuk want dan kun bekijken waar de armband is gekomen en wat hij teweeg heeft gebracht.

1MGD FRIENDS ARMBAND ZONDER TRACKINGCODE
Het kopen van deze armband is een goede daad op zich omdat de opbrengst regelrecht wordt gedoneerd aan onze goede doelen. Deze armband telt dus wel mee op de goede daden teller maar je kunt hem niet registreren. Deze 1MGD Friends armband koop je al voor €9,95.

Bestel je een 1MGD Goede Daden armband met code, ontvang je er gratis een 1MGD Friends armband bij voor slechts €19,95. De gecodeerde armband geef je door nadat jouw goede daad is verricht en de andere draag je zelf als herinnering en fashionable sieraad.

Hoe en voor wie de goede daad wordt gedaan is geheel aan jou. Voor ideeën kun je kijken op

Ben jij de volgende die de teller overuren laat draaien?

1mgd@school

EVEN THE SMALLEST PERSON CAN CHANGE THE COURSE OF THE FUTURE

Kleine kinderen hebben het van nature in zich: medeleven en zorgzaamheid. Het is belangrijk dat deze waardevolle eigenschappen niet verloren raken tijdens ons opgroeien. Een van de wensen van 1MGD is daarom kinderen te inspireren goede daden voor anderen te blijven doen en volwassenen hierin aan te sporen. Bijvoorbeeld door een lespakket voor de basisschool te ontwikkelen rondom dit thema. Het programma leert kinderen na te denken over hun verantwoordelijkheden in de klas en hun rol in de samenleving.

Een andere wens van 1MGD is kinderen met moeilijkheden concreet te helpen. Te denken valt aan kinderen met een taalachterstand, of kinderarmoede te bestrijden.

Voor meer informatie over 1MGD@SCHOOL neem contact met ons op janna@1MGD.nl.

1MGD@WORK

MAY THE WIND UNDER YOUR WINGS BEAR YOU WHERE THE SUN SAILS AND THE MOON WALKS

Kan jouw organisatie of bedrijf een social boost gebruiken? Is het tijd bewustzijn te creëren op de werkvloer betreft duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid? Kijk hier wat een armband zou kunnen betekenen voor jouw collega’s en relaties.

Friends
Egbert-Jan Weber
Cas Jansen
Georgina Kwakye
Louis Talpe
Janna
Kenan Raven
Annelieke Brouwer
Caring Partners

NO ACT OF KINDNESS IS EVER WASTED

Bedrijven en organisaties die het mogelijk maken de uitdaging van 1MGD tot een succes te brengen zijn onze Caring Partners. De figuurlijke rotsen in de branding die 1MGD sponsoren of op een andere manieren supporten. De Caring Partners hebben één ding gemeen: zij delen de droom om een miljoen goede daden op de kaart te zetten in alle hoeken van onze samenleving.

Ook een Caring Partner worden? Dat kan. Neem contact met ons op via janna@1MGD.nl

CREW

PEOPLE ON A MISSION, THAT IS US

Dit zijn de gezichten achter 1MGD die initiatiefneemster Tamara Swart in 2015 bij elkaar heeft gebracht. Deze mensen delen de wens een concrete bijdrage te leveren aan meer positiviteit en zorgzaamheid in de wereld. Past jouw foto hier tussen en is er een passende vacature bij 1MGD voor jou? Bekijk het hier.

Tamara Swart
Initiatiefnemer. algeheel projectleider
Mechteld van Buijtenen
Dr. Do Good / Marketing Communicatie en Online Professional.
Jasmijn Andringa
Concept, copy & communicatie
Hinke van Belle
Zakelijke leiding
Rafaella Wang
Vormgeving & design
MassMovement
Launching Partner. Vormgeving & design
ANBI

THE UNIVERSAL LANGUAGE OF KINDNESS IS A WARM SMILE

1MGD Friends is een zogeheten social enterprise. Een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI) die zich inzet voor het algemeen belang. Zo wordt de opbrengst van onze armbanden gedoneerd aan diverse grotere goede doelen. Wil je weten welke doelen 1MGD hiermee financieel steunt? Bekijk het hier.

Schenkingen aan een instelling met een ANBI status zoals 1MGD kunnen belastingvoordeel opleveren via giftenaftrek. De cirkel is en blijft rond.

Nieuws

ALWAYS REMEMBER THAT YOU ARE ABSOLUTELY UNIQUE, JUST LIKE EVERYONE ELSE

Binnenkort opent 1MGD een Good Deed & Good Brands Popupstore in Amsterdam. De plek waar goeddoeners en goede doelen elkaar ontmoeten. Je treft er natuurlijk de kurken armbanden maar kunt er ook ad hoc goede doelen steunen. Denk aan: Een donorcodicil aanmaken, een professionele profielfoto laten schieten, je schoenen laten poetsen, een Brandweer Brandveiligheidscheck doen of haar invlechten… Er is ook een veiling van mooie producten en diensten gedoneerd door BN-ers en winkeliers waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat.

Het thema en goede doel van de Good Deed & Good Brands Popupstore is alles wat de levenskwaliteit van kinderen kan verbeteren.

Houd deze pagina dus in de gaten voor meer ins & outs!

Download hier de uitnodiging